Op deze pagina vind je meer informatie over de actie en hoe het idee ontstaan is!

Alpe d’Horst 2022

Van 1-8-2022 9:00 tot 7-8-2022 15:00 zal de Alpe d’Horst plaatsvinden. Het idee van de actie is om met de studenten van Enschede en hun vrienden zoveel mogelijk geld op te halen voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). Dit willen wij doen de trappen van de Horsttoren op de campus te beklimmen. De Horst toren is, met een hoogte van 53 meter, de hoogste toren van de Campus en een van de hoogste gebouwen in Enschede. Het traplopen zal gebeuren in estafette vorm, waarbij ieder team dat zich inschrijft een uur of anderhalf uur van de totale 88.5 uur op zijn rekening zal nemen. Hiermee kunnen we naast geld ophalen voor het KWF ook een wereldrecord verbreken! Het evenement zal worden afgesloten met een BBQ en een groot feest om te vieren hoeveel geld we hebben opgehaald met zijn allen. De winst van het feest zal naar het KWF gaan om het totaal bedrag nog wat verder op te krikken. Het streefbedrag van deze actie is 51.000 euro, help jij ons mee dit te bereiken?

Estafette

Zoals net verteld zal dit evenement in estafettevorm plaatsvinden. Elk team zal bestaan uit 3-6 deelnemers die gezamelijk 1-1.5 uur zullen gaan traplopen. In dat uur zal er steeds 1 deelnemer van het team de trap aan het beklimmen zijn. De volgende loper, die onderaan de trap staat te wachten, krijgt een seintje als de vorige loper op de knop bovenaan de Horsttoren heeft gedrukt, dit is het startsein voor de volgende loper. Eenmaal boven mag de loper met de lift naar beneden om daar weer klaar te staan voor de volgende keer omhoog. Per team wordt er bijgehouden hoe vaak zij de trap beklommen hebben, zo kan er gezien worden welk team het hardst zijn best heeft gedaan tijdens het traplopen en misschien wel een extra donatie heeft verdiend! Na een uur is het volgende team aan de beurt, dit proces zal zich gedurende de 6 dagen herhalen.

Geschiedenis 

Iedereen heeft wel eens gehoord van Alpe d’HuZes, een actie van het KWF om geld en aandacht op te halen voor het bestrijden van de verschrikkelijke ziekte, kanker. Helaas kon dit evenement de afgelopen 2 edities niet plaatsvinden zoals normaal. 

In juni 2020 besloten wij, studenten van de UTwente wonend op de campus van de universiteit, zelf een vervangend evenement op te zetten. Hierbij beklommen wij met onze 16 huisgenoten 72 uur lang in estafettevorm het trappenhuis van onze studentenflat van 4 etages. Dit alles werd gelivestreamd en via een actiepagina van het KWF konden mensen een donatie doen. In totaal haalden we €11.877 op! Daarnaast kreeg de actie veel aandacht van regionale media en zelfs landelijke media zoals Hart van Nederland & Qmusic!